Innovatív megoldások a városi lakásproblémákra

REPLAN

REPLAN

Közösségi együttélés a város határában

2014. november 05. - REPLAN

1csop.jpgAz 1. csoport célja, hogy fiktív lakók részvételével modellezzenek egy olyan – külföldön már sok helyen működő – közösségi létformát, ahol a lakókörnyezetet az ott élők közös célok és érdekek mentén alakítják ki. A cohousing építészeti szempontból a privát terek és a közösségi terek hálózatát jelenti, mely a közösség tudatos vállalásait türközve nyújt lehetőséget együttélésre és különélésre. Az építészeti megoldások mellett vizsgálják az adott terület szociális és társadalmi problémáit, és alternatívákat dolgoznak ki a szolgáltatási hiányosságok áthidalására.

A terveket egy, a városhatárhoz közel eső területen, a XVII. kerület egyik üresen álló egy hektáros részére dolgozzák ki.

A kísérletre 29 fő jelentkezett, 19-54 év közöttiek, foglalkozásukat tekintve található köztük építész, cukrász, informatikus, pék és háztartásbeli is.

A bejegyzés trackback címe:

https://replankutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr966790223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása