Innovatív megoldások a városi lakásproblémákra

REPLAN

REPLAN

Viszlát, krémesek!

2015. augusztus 25. - REPLAN

5448364_22b38cd9f21ce85a84541d0a8f7e9a90_wm.jpg

Amikor a Ferenciek terét még Felszabnak hívták, mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy randit ott csakis a Jégbüfé elé érdemes megbeszélni. Bár engem mondjuk a közeli Mézes Mackó marcipánburgonyái kicsit jobban vonzottak...

Az ikonikus cukrászda 63 év után most bezárja kapuit.

A Jégbüfének helyet adó Brudern-házat - melynek üzletekkel teli földszinti passzázsát Párizsi Udvar néven ismerjük - ugyanis megvásárolta a Mellow Mood Group nevű befektetőcsoport. Az 1909-1912 között épült eklektikus stílusú, eredelileg lakó- és iroda funkciókkal épült házat 7 év alatt tervezik felújítani. A műemlékvédelmi szabályoknak (remélhetőleg) eleget tevő rekonstrukciót követően ötcsillagos hotel, vendéglátóhelyek és rendezvényhelyszínek várják majd a látogatókat.

parizsi_flickr.jpg

2.jpg

A projektről bővebben: http://www.origo.hu/itthon/20150825-jegbufe-parisi-udvar-bezar-mellow-mood-cukraszda-ferenciek-tere.html

Bár a környék az elmúlt években sok átalakításon, fejújításon ment keresztül, a Kossuth Lajos utca, és folytatólagosan a Rákóczi út boltjai igazi szégyenfoltjai a belvárosnak. 2009-ben felkaptuk a fejünket a MATT által kiírt Zavar? Tervezd át! pályázatra beküldött Utcahossz tervekre, amelyben két grafikus gatyába rázta a környékbeli üzletportálokat, de ezek az elképzelések sajnos csak virtuális szintig jutottak.

utcahossz_1.jpg

utcahossz.jpg

http://hg.hu/cikkek/design/7911-a-kossuth-lajos-utca-stockholmban

A bejegyzés trackback címe:

https://replankutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr57733326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása